Our National Treasures Through The eyes of Children

Skolen har i samarbejde med fem andre lande, Spanien, Grækenland, Italien, Slovenien og Polen, ansøgt og fået bevilget økonomisk støtte til et to-årigt projekt, hvor eleverne fra 6.- og 7. årg. får mulighed for at komme med på udvekslingsrejser til de andre lande.

Det overordnede emne vil være kulturel eller natur arv, der er eller burde være omfattet af Unescos verdensarvsliste.

Eleverne vil på rejserne besøge de forskellige seværdigheder og arbejde med indsamling og videreformidling af informationer til øvrige elever på skolen.

Rejseprogrammet ser således ud:

Nov 2018 Spanien

Mar 2019 Slovenien

Maj 2019 Polen

Nov. 2019 Grækenland

Mar 2020 Italien

Maj 2020 Danmark

5. - og 6. oktober mødes koordinatorerne fra de seks lande i Bruxelles og går i gang med detailplanlægningen.

Tur til Spanien 18.- 23. november 2018

Eleverne var indkvarteret ved familier i Barcelona, hvor vi besøgte skolen "Eskola Vall De Palau", der ligger i forstaden Sant Andreu de la Barca.

Skolen har 480 elever fra 3-12 år.

Omdrejningspunktet var arkitekten Antoni Gaudis værker herunder Sagrada Familia, den ufuldendte katedral og arbejderne i Parc Güell. Ved siden af dette naturligvis også rundtur i Barcelona.

Tur til Slovenien 24.-29. marts 2019

Eleverne boede ved familier i Ljubljana, hvor vi var sammen med skolen Primary School Majde Vrhovnik. Skolen har 450 elever fra 6.- 14. år. Skolen ligger lige i centrum ved siden af præsidentpaladset, som gæstfrit blev åbnet for os.

Det fælles tema for denne tur var drypstenshulerne The Skocjan Caves

og hovedstaden Ljubljana og dens arkitektur, specielt med fokus på Joseph Plecnic.

Tur til  Polen 26.-31. maj 2019

Eleverne var på denne tur indkvarteret både i familier og på hotel pga. turens tilrettelæggelse.

Turen startede i Gdansk, hvor der blev fokuseret på byen og dens genopbygning efter 2. verdenskrig. Der var også besøg på museet for Solidaritet.

Unesco-arven var borgen i Marlburg,det gamle centrum for Teutoner-ordenen i øst-Polen.

Efter dette ophold tog vi til Nawodna i Vestpolen, hvor eleverne blev indkvarteret ved familier på skolen Szkola Podstawowa im. Wspòlnej Europy. Her blev der arbejdet videre med det fælles tema sammen med de øvrige skoler.

Turen til Grækenland 3.-8. november 2019

På denne tur blev eleverne ikke indkvarteret ved familier, da skolen vi udveksler med kun har yngre elever. Vi bor derfor på Hotel i Piræus.

Denne gang skal vi besøge 7. Dimotika SXoleio Keratsiniou, en skole med elever fra 1. - 6. årg..

På turen har eleverne besøgt  Akropolis, været på sightseeing Athen og besøgt præsidentpaladset. Herudover skal der arbejdes videre med det fælles tema UNESCO-arv.

Turen til Italien 22.- 27. marts 2020

Turen er foreløbig udsat på ubestemt tid pga. Corona-smittefare.